Organisatie

Wij, Joke en Francien de zussen Kaashoek organiseren kunstexposities, “Kunst exposeren in een polderlandschap”, dit uit onze grote passie voor Hedendaagse kunst. Wij wonen beiden in de gemeente Steenbergen, vanwaar wij dit allemaal organiseren.

De naam HoeKKunst is afgeleid van onze meisjesnaam Kaashoek. Door het bezoeken van kunstbeurzen en het verzamelen/aankopen van kunst de afgelopen 11 jaar, heeft zich dat ontwikkeld tot wat wij nu doen. Kunst……..als je er eenmaal aan begint raak je er aan verslingerd en hou je nooit mee op!! Kunstenaars die wij benaderen en die bij ons exposeren, zijn heel enthousiast over het idee en opzet. In iedere tentoonstelling wordt getracht een evenwichtige of juist spannende combinatie van kunstenaars te vinden. We selecteren kunstenaars op kwaliteit, eigentijdsheid en wat ook belangrijk is, ons eigen gevoel !!

Sinds begin 2008 hebben wij Stichting Hoekkunst opgericht, waar ons doel is dat de kunstenaars en hun kunstwerken het belangrijkste zijn en dat bezoekers in een ontspannen sfeer van de getoonde kunst kunnen genieten!
Wat wij wel fijn vinden is dat de kunstenaars één of beide dagen aanwezig kan zijn op de expositie, zodat ze bezoekers kunnen vertellen over het tot stand komen van hun werk. Uit eigen ervaring weten wij dat dit heel leuk is om de kunstenaar achter het werk wat je bewonderd te ontmoeten.

Veel mensen zijn best wel geïnteresseerd in kunst maar durven niet altijd een kunstgalerie binnen te stappen. Vaak vraagt men zich af, zou ik hier vrijblijvend naar binnen mogen !! Graag willen wij onze expositie toegankelijk maken voor een breed publiek zodat ieder kan ontdekken dat Kunst geweldig is om naar te kijken, te ervaren wat het met je doet en eventueel te kopen. Het geselecteerde werk bij HoeKKunst varieert van klein tot groot en beslaat vele disciplines. Op verzoek komen wij graag een kunstwerk bij u thuis of in uw bedrijf presenteren.

Onze jaarlijkse expositie meestal in de maand mei, worden de kunstwerken geëxposeerd in de oude boerenschuur “Zuiderhof” bij Joke. Dit geeft zeker een extra dimensie aan het geheel. De hoge grote boerenschuur straalt karakter uit en de kunstwerken komen door het ruimtelijke effect goed tot zijn recht. Ook de tuin word bij het geheel betrokken. Naast onze vaste kunstmanifestatie op “Zuiderhof” organiseert hoeKKunst sinds 2009 ook exposities op locatie!!

Voor ieder met liefde voor de Kunst !

Met een kunstzinnige groet,

Joke en Francien

Web Analytics